Boeken. David Ducheyne en Frank Vander Sijpe over ‘Mijn werk maatwerk’. “Pas de werkcontext aan aan de mens”

HR Square 136
Maatwerk is de belangrijkste hefboom om duurzame inzetbaarheid te bereiken, vinden David Ducheyne en Frank Vander Sijpe. Ze gaan uit van de individuele medewerker en roepen op om ‘jobs te bouwen rond mensen’. Zoek het talent en de behoeften. Vanuit dat dubbele middelpunt wordt het werk georganiseerd. Stuiten we hier niet op een utopie? Een bakker moet immers de deur sluiten als hij alleen maar medewerkers heeft die in alles goed zijn, behalve in bakken… Moeten de noodzakelijke competenties en productiviteit niet het dubbele middelpunt vormen?  Frank Vander Sijpe: “We moeten competenties en productiviteit correct benaderen. We gaan er automatisch vanuit dat het één een logisch gevolg is van het andere. Productiviteit wordt echter ook sterk beïnvloed door de tevredenheid of de mate waarin iemand zijn takenpakket als zinvol en verrijkend ervaart. Een beroep kan in diverse omstandigheden (winkel, industriële bakkerij, supermarkt) en statuten (zelfstandige, leidinggevende, deeltijds) uitgevoerd worden. Het...

In de kijker

Fietsvergoeding voor iedereen (in de privésector)

Loonkost in 2022 met 7,9 procent gestegen

Veel minder tijdelijke werkloosheid

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.