Boeken: ‘David en Goliath’. Het succes van de underdog

HR Square 135
“Sociale media of een netwerk kunnen een revolutie starten, maar kunnen ze niet tot een goed einde brengen. Kijk maar naar de catastrofe in Egypte. Pas toen het leger ingreep, werd Mubarak uit zijn paleis gezet. Er werd teruggevallen op het meest hiërarchische model om de verandering in te luiden. Zeg dus niet te gauw dat hiërarchie niet werkt. Het werkt, maar nu ook weer niet overal, in sommige situaties kunnen netwerken of platte organisaties veel betere resultaten voorleggen.” Dat zei Malcolm Gladwell op het SHRM-congres in Atlanta in juni 2012. Op dat ogenblik jubelde de wereld nog dat Facebook, Twitter en allerhande bloggers voor de Arabische Lente gezorgd hadden. Het typeert Gladwell: als een intellectuele waaghals roeit hij enthousiast tegen de stroom in. Dat doet hij in politieke en economische affaires, maar evengoed in heel andere domeinen. Wielerheld Lance Armstrong werd ontmaskerd als hardnekkig dopinggebruiker en door Jan en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.