Boeken: De innovatiekracht van ideeën. Daar gaat een lampje branden

HR Square 45
Het lijkt een simpele waarheid: de beste ideeën ontstaan op de werkvloer. De grootste deskundigen zijn immers degenen die aan den lijve ondervinden wanneer er iets schort, de eerstelijnsmedewerkers. Toch wordt daarmee vaak onzorgvuldig omgegaan. Auteurs Isaac Getz en Alan Robinson oordelen dat zo “kansvolle mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering of efficiencyvergroting niet worden benut”. Daarom stellen de hoogleraren een theorie voor, gesteund op uiteenlopende ervaringen van voorbeeldbedrijven. Ze doopten hun instrument ‘het ideeënmanagementsysteem’ (IMS). Zonder een goed instrument waarmee de ideeën van alle werknemers worden verzameld, is het onmogelijk tot verbeteringen te komen, zo luidt het. In dit boek wordt uiteengezet hoe het IMS medewerkers stimuleert hun ideeën naar voren te brengen en managers aanmoedigt die ideeën serieus te nemen en – als het een geschikt idee is – te implementeren. De auteurs laten aan de hand van praktijkvoorbeelden uit acht Europese landen zien dat een goed IMS van doorslaggevend belang...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.