Boeken: De juiste carrière

HR Square 56
“De wereld wordt geen paradijselijk oord zolang niet alle mensen een artiestenziel hebben – ik bedoel zolang ze geen plezier vinden in hun werk.” Die opmerking van Auguste Rodin, de beeldhouwer die De denker creëerde, mag niet verbazen in een boek van een loopbaanadviseur annex coach. Adriaan Hoogendijk schreef eerder De schoonheid van coaching, nog een titel waarin zakelijkheid en een zweem van zweverigheid elkaar de hand reiken. Dezelfde ambivalentie typeert Loopbaanzelfsturing. Het functionele van de titel wordt gecounterd door de ondertitel Bezieling en vitaliteit. Die tweesporenstrategie zorgt er niet alleen voor dat de ernst, de ambitie en het calculerende van een carrièreplan verzoend wordt met de vraag of de coachee dat ook zelf écht wil. Kortom, wil iemand een rijkgevulde carrière nastreven louter met het oog op status en loon? Geluk of gewoon plezier in het werk hoeft daar niet bij te zijn. Hoogendijk adviseert wél vanuit dat dubbele...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.