Boeken. ‘De managementmonologen’ .HR, gebruik een hamer alleen als je een hamer nodig hebt

HR Square 181
Wat heb je aan managementkennis? Wat moet je zeker in de vingers hebben en wat werkt absoluut niet? Gyuri Vergouw wil ons alvast een kompas in de managementjungle aanreiken. Hier focussen we op zijn uiteenzetting over HRM. Waarom is dit nog zo vaak de afdeling ‘you love to hate’? Geef het maar toe, je doet het niet zo gauw goed en gezwind als personeelsprofessional. Niet schieten, we citeren alleen de doorgewinterde Nederlandse consultant en auteur Gyuri Vergouw. In ‘De managementmonologen’ grasduint hij niet alleen in de omvangrijke managementliteratuur, hij zoekt ook uit of die wel iets méér te bieden heeft dan ‘alternatieve feiten’, sociaal wenselijke meningen en (pseudo)geleerd geleuter.Zo passeert ook de geschiedenis van ‘het personeelsbeleid’ de revue, dat zo rond 1850 voorzichtig vanuit paternalistische en caritatieve hoek ontstond, toen ondernemers als Raiffeisen, Bata en Philips de ellendige levensomstandigheden van boeren en vooral van de eigen arbeiders wat wilden milderen....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.