Boeken: Een selectie van boeken die de aandacht van de HRM’er op zich willen vestigen? Doen ze dat ook terecht?

HR Square 125
Het nieuwe performance management In 2003 publiceerde de Nederlandse consultant Wim van Beers ‘Performance management in de praktijk’. Nu ligt een (even fraai als ferm vormgegeven) opvolger klaar, waarbij de oude tekst grosso modo als uitgangspunt gebruikt werd. De auteur legt enkele andere accenten en heeft zelfs de naam van zijn thema aangepast. Hij heeft het niet langer over ‘performance management’, omdat hij nu een onderscheid maakt tussen twee varianten ervan: ■ Business performance management (BPM): gericht op het meetbaar en stuurbaar maken van indicatoren die de bedrijfsvoering ondersteunen, onderbouwd met veel informatietechnologie. ■ Human performance management (HPM): mensgeoriënteerd, gefocust op de juiste inzet en sturing van gedrag in de organisatie (een variant die vooral gebruikt wordt in de dienstverlening en bij kantoorwerk). Met ‘Het grote boek over human performance management – Mensen als sleutel tot succes’ wil Wim van Beers nu HPM van a tot z toelichten. “De kern...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.