Boeken. Gedeeld leiderschap en zelforganisatie. ” “Het werk is de baas”

HR Square 200
  Het Nationaal Werk voor Kinderwelzijn (NWK) werd bij wet opgericht in 1919. Als gevolg van de staatshervorming uit 1980, ging in 1987 de Vlaamse overheidsinstelling Kind & Gezin effectief van start. In de daaropvolgende decennia werd het opdrachtenpakket stevig uitgebreid en gediversifieerd. Wie er meer wil over weten, verwijzen we gemakshalve door naar www.kindengezin.be. In 2019 werd Kind & Gezin samen met Jongerenwelzijn (herdoopt tot Jeugdhulp) en een deel van de activiteiten van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap ondergebracht in het nieuwe agentschap Opgroeien, dat meer dan 3.000 medewerkers telt. De integratie is volop aan de gang en de grote trekken van de vernieuwing die Kind & Gezin de voorbije periode doorvoerde, zullen ook in het nieuwe agentschap toegepast worden. Niet leiden op basis van status of positie “De hiërarchische structuur van onze organisatie verschilde niet veel van deze van de meeste bedrijven”, schrijven de auteurs....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.