Boeken: Goed werkgeverschap. Respect, leerkansen en een goed contract.

HR Square 27
Dat is de kernconclusie van Goed werkgeverschap van Rob Gründemann, Anneke Goudswaard en Guurtje van Sloten. Deze onderzoekers van TNO Kwaliteit van Leven/Arbeid vroegen in kwalitatieve interviews bij 29 ‘best practices’ of koploperorganisaties in Nederland wat de kern is van goed werkgeverschap en van goed werknemerschap. De koploperorganisaties zijn bedrijven die zich op het vlak van werkgeverschap in positieve zin hebben onderscheiden. In dat lijstje staan onder andere de prijswinnaars van ‘Great Place to Work’, ‘De Beste Baas’, ‘De Beste Ondernemer’ en ‘Kroon op het Werk’. In een kwantitatief onderzoek legden Gründemann, Goudswaard en van Sloten de inzichten uit de diepte-interviews voor aan respectievelijk 500 werkgevers en 1000 werknemers. Die moesten aangeven of ze aandacht hebben voor de thema’s die de koploperorganisaties belangrijk achten. > Leemte Wat is goed werkgeverschap of werknemerschap? De auteurs-onderzoekers stellen vast dat er weinig vakliteratuur bestaat over het onderwerp. De (Nederlandse) wetgeving is al even...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.