Boeken: Grootmeester in communicatie. Zwijgen is geen optie

HR Square 49
De reeks Grootmeester in management brengt een onderbouwde én praktische visie op zeven gebieden van het hedendaags management. Eerder passeerden Grootmeester in beslissen en Grootmeester in teamwerk de revue (zie HR Square 45 van mei 2007 en 47 van augustus 2007). Beide boeken komen de beloftes na van initiatiefnemer Vlerick Leuven Gent Management School: ze koppelen academisch onderzoek aan relevantie voor de praktijk en lezen erg vlot. Ook het nieuwe volume, Grootmeester in communicatie, reikt u een arsenaal aan van concrete concepten en tips om in een professionele context (en daarbuiten) beter te communiceren. Vier invalshoeken Auteurs Karlien Vanderheyden en Veronique Warmoes bouwden het boek op rond de vier invalshoeken bij communicatie: inhoud, relatie, referentiekader en feedback. Waarom ze zich toespitsen op deze aspecten, wordt duidelijk aan de hand van een voorbeeld. Stel dat een vakbondsafgevaardigde na een dagenlange staking in een autofabriek het personeel als volgt toespreekt: “Na lang...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.