Boeken: Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

HR Square 5
Motivational Management (Inspiring Your People for Maximum Performance) Alexander Hiam Amacom, 2003, 276 blz. ISBN 0-8144-0738-2 25,50 euro Zowat iedereen kan vliegtuigen en ticketbalies kopen, zowat iedereen kan zelfs de krijtlijnen tekenen van de nodige organisatie om een luchtvaartmaatschappij boven de doopvont te houden, maar niemand kan onze cultuur of esprit de corps kopen. Het citaat stamt van Herb Kelleher, stichter en topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines, een relatief jonge discounter die de traditionele concurrenten al jarenlang succesvol beconcurreert met goedkopere vluchten. Motivatie van het personeel vormt er een doelbewuste sleutel tot het succes. Toch is er geen alleenzaligmakende toverformule, waarschuwt Kelleher. Het gaat veeleer om een mentaliteit, een attitude in het leidinggeven, die let op wat de medewerkers echt willen. Het komt erop aan het enthousiasme van de mensen niet te smoren, maar juist aan te wakkeren. Wat u daarvoor nodig hebt? Leidinggevenden die dat enthousiasme (noem...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.