Boeken. ‘Iedereen competent’. Geen tijd voor vluggertjes

HR Square 135
Het boek ‘Iedereen competent’ kan je ‘koud’ (blauw) bespreken als een kurkdroog handboek over competentiemanagement. Je kan het ook ‘warm’ (rood) benaderen en jezelf tegoed doen aan een voluptueus panorama van een breed onderwerp, dat dankzij de hechte structuur zowel een algemeen overzicht als een diep inzicht oplevert. Met deze nieuwe editie heeft Lou Van Beirendonck (stichter-directeur van Quintessence Consulting en professor HRM aan Antwerp Management School) zijn standaardwerk opgefrist. De blauwe en rode benadering uit onze aanhef hebben we uiteraard geleend van zijn aanpak: hij combineert het perspectief van de organisatie (blauw) met dat van de medewerkers (rood). De sterkten benutten Het traditionele competentiemanagement vertrekt resoluut vanuit het organisatieperspectief. Dat hoeft niet eenzijdig te zijn, maar het is wel de organisatie die deze benadering domineert. De menselijke eigenschappen krijgen het etiket ‘competenties’: de eigenschappen die nodig zijn om succesvol te functioneren in een bepaalde rol of functie. Die functie...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.