Boeken: Kort

HR Square 49
Gedragspatronen In ons dagelijks taalgebruik heeft patroon vaak een negatieve bijklank. Coach Rudy Vandamme benadert patronen echter als een positief gegeven. Rudy Vandamme omschrijft een gedragspatroon als een duurzame herhaling, een samenhang van gedragingen die kenmerkend is voor het functioneren van een persoon of organisatie. Patronen brengen orde in onze observaties en zijn dus bij uitstek geschikt voor managers en coaches om personen en organisaties te begrijpen (en waar nodig te veranderen). Patronen zijn interessant voor HR: “Het herkennen en inzetten van patronen versnelt het proces van leren en ontwikkelen aanzienlijk. Immers, leren en evolueren worden zoveel makkelijker als je weet welke patronen je functioneren kenmerken en welke je moet toepassen om vooruitgang te boeken.” Zo kunnen leidinggevenden beter op hun medewerkers inspelen als ze hun gedragspatronen bewust kunnen benoemen en bespreekbaar maken. In elk team kan men elkaar opbouwende feedback geven op kenmerkende patronen die men bij elkaar ontdekt....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.