Boeken Kort:

HR Square 48
Functiewaardering De chef verdient meer dan de medewerker, zo wordt algemeen aanvaard. Maar hoe kunt u loonsverhoudingen tussen zeer diverse functies op een accepteerbare manier vastleggen? Diederik Van Noten, docent aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, werkte mee aan de totstandkoming van het opleidingspakket Evaluatie en classificatie van functies/instrumenten voor gelijk loon, een initiatief van de Directie voor Gelijke Kansen met de steun van het federaal ministerie van Tewerkstelling en Arbeid en het Europees Sociaal Fonds. Onlangs werd hij HR-manager van Philips Innovative Applications in Turnhout. Ondertussen pakt hij uit met Functiewaardering, een boek waarin hij het intuïtieve functiewaardegevoel wil objectiveren. Hij wil de relatieve waarde ten aanzien van andere functies vaststellen om functies rechtvaardig te belonen. De auteur merkt op dat functiewaardering niet alleen een rationeel, maar ook een emotioneel proces is. Vandaar dat grondig overleg met de betrokken werknemers en hun vertegenwoordigers een absolute voorwaarde is voor het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.