Boeken: Kort

HR Square 25
Verandering Gedoe komt er toch. Zin en onzin over organisatieverandering Jacqueline Jansen, Joop Swieringa Scriptum Management, 2005, 101 blz. ISBN 90-5594-398-3 16 euro Wie zich wil bezinnen over ‘de zin en onzin van verandering in organisaties’, kan altijd eens een kijkje nemen in Gedoe komt er toch, een beknopt boekje van de Nederlandse organisatieadviseurs Jacqueline Jansen en Joop Swieringa. Een organisatieverandering is pas een succes te noemen wanneer het werken daarna ook plezieriger is geworden, stellen de auteurs, die allebei het ‘lerend veranderen’ aanhangen. Allerlei wijsheden uit managementboeken helpen dikwijls niet, constateren de auteurs. Jansen en Swieringa stellen tien ‘klassieke wijsheden’ ter discussie. “Probeer gedoe niet te voorkomen, maar zorg juist dat het op tafel komt”, adviseren ze. “Want gedoe geeft energie, lucht op en is de bron van samenwerken, leren en vernieuwen. Wees dus blij met gedoe!”. Gedoe is volgens Jansen en Swieringa het begin van verandering. Zonder gedoe...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.