Boeken: Kort

HR Square 23
Kansen Management met synchroniciteit Het creëren van kansen Ruud Heijblom Uitgeverij Nelissen, 2005, 165 blz. ISBN 90-244-1708-2 19,50 euro Ruud Heijblom leert in Management met synchroniciteit dat ‘waardevol toeval’ bestaat. Hij leert stil te staan bij de betekenis van onverwachte kansen en tegenslagen. Met gevoel voor intuïtie kan de alerte manager verrassingen benutten. Toeval is geen stoorzender, het is een kans. De auteur wil de manager, de leidinggevende, de coach, een nieuwe reflex eigen maken. Hij wil ze bewust doen stilstaan bij het optreden van toevalligheden, wil ze een neus geven voor kansen. Een bedrijfsleider in een zich stabiliserende markt zou meer moeten doen dan glimlachen om de creativiteit van de jonge productontwikkelaar die deel uitmaakt van zijn hockeyteam. Het kan allicht geen kwaad om met die frisse geest te brainstormen over een nieuw bedrijfsproduct. Een kleine kans biedt zich aan, grote gevolgen kunnen eruit voortvloeien. Dat verstaat Heijblom onder...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.