Boeken: Kort

HR Square 1
Leiderschapstest De Nederlander Manfred Kets de Vries (professor aan de Franse business-school Insead) heeft furore gemaakt door zijn twee vakgebieden, bedrijfseconomie en psychoanalyse, met elkaar te verbinden. Dat leverde een rist beklijvende boeken op waarin hij de persoonlijkheid van managers en ondernemers genadeloos blootlegde. Niet zelden stuitte hij op narcisten, neuroten en andere psychisch gestoorden. Denk maar aan zijn spraakmakende Leiders, narren en bedriegers (Scriptum, 1994). Zijn jongste boek is evenwel een heuse leiderschapstest in de vorm van een summier toegelichte 360-graden-feedbacksysteem. Wie een theoretische achtergrond wil, wordt laconiek verwezen naar zijn boek Leiderschap ontraadseld (Nieuwezijds, 2001). Nu staat alleen het meten centraal van de twaalf aspecten van leiderschap die hij daar besproken heeft. Via 100 vragen wordt het dozijn dimensies gepeild. Twaalf op een rij: 1. het verwoorden van een overtuigende visie die alle betrokkenen bindt 2. medewerkers op alle niveaus een stem geven door empowerment 3. medewerkers motiveren...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.