Boeken: Kort

HR Square 59
Slim selecteren Met de klassieke selectiemethoden laten bedrijven in de Lage Landen veel allochtonen in de kou staan. Een aangepaste selectiemethode brengt daar verandering in. Tekst LDD “Diversiteit heeft twee aspecten: het rechtvaardigheidsaspect en het economisch aspect”, aldus Wim Bloemers (docent aan de Open Universiteit) en Anton Tempelaar (directeur van een HR-dienstenbureau). In een rechtvaardige samenleving moeten de bevolkingsgroepen evenredig vertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt. Als dat niet het geval is, moeten er vragen gesteld worden over de kansen die bepaalde groepen krijgen. Of bij de selectiemethoden. In Smart selecteren stippen Bloemers en Tempelaar aan dat er heel wat schort aan de selectiemethoden. Vooraleer ze meer valabele tests voorstellen, gaan ze in op de bredere context. Smart selecteren staat immers voor méér dan alleen maar het omruilen van tests. Op de eerste plaats betekent ‘smart’ uiteraard ‘slim’. Slim selecteren is niets anders dan het bereiken en kiezen van een geschikte...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.