Boeken. Leidinggeven als het moeilijk is

HR Square 199
Het potentieel in conflicten Auteur Silvia Prins (°1963) heeft een master Psychologie (KU Leuven), een postgraduaat Sociale Antropologie (UCL) en een doctoraat Organisatiepsychologie (KU Leuven). Zij is opgeleid als consultant, coach, Gestalttherapeut en bemiddelaar in arbeidsrelaties. U mag zelf raden waarmee Prins haar al jarenlang haar brood verdient. Maar nu ter zake. Conflicten zijn er altijd in groepen. Verborgen, sluimerend, open, acuut. Als er vandaag echt geen zijn, dan is het zeker dat ze morgen of overmorgen opduiken. Ze zijn nefast voor de feestvreugde, de resultaten en het welbevinden van de groepsleden, niet in het minst voor die van de groepsleider. In ontelbare gevallen worden conflicten niet of slecht aangepakt. Toch kunnen ze met enige inspanning, het nodige inzicht en gepaste actie omgezet worden in een potentieel voor positieve verandering. Een conflict kan vernietigend zijn, maar ook verbindend uitdraaien. Wie moet daarvoor zorgen? Niet de ‘hogere machten’, maar de groepsleider...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.