Boeken. Leidinggeven als het moeilijk is

HR Square 199
Het potentieel in conflicten Auteur Silvia Prins (°1963) heeft een master Psychologie (KU Leuven), een postgraduaat Sociale Antropologie (UCL) en een doctoraat Organisatiepsychologie (KU Leuven). Zij is opgeleid als consultant, coach, Gestalttherapeut en bemiddelaar in arbeidsrelaties. U mag zelf raden waarmee Prins haar al jarenlang haar brood verdient. Maar nu ter zake. Conflicten zijn er altijd in groepen. Verborgen, sluimerend, open, acuut. Als er vandaag echt geen zijn, dan is het zeker dat ze morgen of overmorgen opduiken. Ze zijn nefast voor de feestvreugde, de resultaten en het welbevinden van de groepsleden, niet in het minst voor die van de groepsleider. In ontelbare gevallen worden conflicten niet of slecht aangepakt. Toch kunnen ze met enige inspanning, het nodige inzicht en gepaste actie omgezet worden in een potentieel voor positieve verandering. Een conflict kan vernietigend zijn, maar ook verbindend uitdraaien. Wie moet daarvoor zorgen? Niet de ‘hogere machten’, maar de groepsleider...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.