Boeken: Leidraad voor de leider

HR Square 116
Een goed leider is in de eerste plaats een ‘enabler’. Een goede CEO is een Chief Enabling Officer: hij moet de omstandigheden creëren waarin de medewerkers op hun best kunnen presteren. Dat vergt visie en strategie, maar ook structuur en talentmanagement. Die ‘alternatieve’ invulling van CEO stamt van Luc Vandevelde, voormalig topman bij het Britse warenhuisicoon Marks & Spencer. Zijn visie is onmiskenbaar aanwezig in ‘De naakte leider’, het gul gestoffeerde boek van Roland Juchtmans (BCT Acerta) en Guy Rigouts (Rigouts & Co). Na ruim 50 bladzijden stuiten we op het CEO-citaat. De auteurs verwerken trouwens opvallend veel citaten van allerhande leidersfiguren. Het droppen van imposante namen doet alarmlichtjes aanfloepen, want menig businessboek bulkt van de quotes in een poging om de eigen armoede te verdoezelen. Gelukkig geldt dat niet voor Juchtmans en Rigouts, die – we zullen het maar meteen toegeven – één van de meest interessante boeken over...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.