Boeken: Leren van en met elkaar op de werkplek. Werkplek of stimulerende leeromgeving?

HR Square 49
In HR Square 48 van september 2007 kon u lezen dat formeel leren slechts de top van de ijsberg vormt van het totale leren. Werkenden leren vooral op een informele wijze. In Leren van en met elkaar op de werkplek staat dat informele leren centraal. De auteurs argumenteren dat werkplekleren de oplossing is voor lerende organisaties die voortdurend nieuwe veranderingen op hun bord krijgen. In het boek wordt werkplekleren vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Naargelang van uw interesse, kunt u het boek in een zelf gekozen volgorde doornemen. Wilt u inzicht verwerven in het typerende van informeel leren en leren op de werkplek, dan grijpt u naar het eerste hoofdstuk. Daarin worden de diverse facetten van werkplekleren in kaart gebracht. Dit hoofdstuk laat zien dat werkplekleren enorm verscheiden is en dat zowel de arbeidsorganisatie als geheel, als de vele spelers in de organisatie aan zet zijn bij werkplekleren. Wilt u weten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.