Boeken :Managementteams. Pas op: persoonlijke motieven

HR Square 50
Voor zijn boek Managementteams kreeg Hans van de Putte de medewerking van meer dan tachtig deskundigen uit het bedrijfsleven, de zorgsector en de overheid. U vindt dus geen abstracte theorie (blauwdruk), maar feiten in reële managementteams (rooddruk). Naast die verkenning van de realiteit, geeft Van de Putte de valkuilen én de tien geboden van een managementteam. Hij heeft zelfs een alternatief klaar als het werken in team dan toch niet haalbaar is. Als tien voornaamste valkuilen onderscheidt Hans van de Putte: 1. Managementteam als doofstom eiland: managementteams functioneren soms geïsoleerd van hun omgeving. Men is zich niet bewust van het gebrek aan binding met de historie, aandeelhouders, klanten en medewerkers. Dat is gevaarlijk, er ontstaat dan een subcultuur die alleen openstaat voor positieve informatie. Door groepsdenken zullen goede besluitvorming en probleemoplossingen uitblijven. 2. Wie heeft het hier voor het zeggen? Onduidelijke machtsverhoudingen tussen leden van een team vergroten het probleem...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.