Boeken: Managen van transities. Fasen in een rouwproces.

HR Square 27
William Bridges is een autoriteit binnen het verandermanagement. Als consultant en adviseur begeleidde hij fusies, reorganisaties en cultuurveranderingen bij grote bedrijven als Hewlett-Packard, Procter & Gamble en Intel. De Wall Street Journal riep hem uit tot een van de beste tien onafhankelijke leiderschapsontwikkelaars in de Verenigde Staten. De auteur heeft sinds 1981 zijn eigen bedrijf, William Bridges & Associates. William Bridges vraagt de lezer-manager in de eerste plaats om geduld. Geduld dat nodig is om in een bedrijf cruciale veranderingen (een fusie, een nieuwe bedrijfsmentaliteit, een herverdeling van taken) door te voeren. Medewerkers hebben tijd nodig om die veranderingen te laten doordringen, om afscheid te nemen van vorige werkwijzen. Dat klinkt gewichtig en overdreven, maar is dat niet. Denk aan de overgebleven werknemers na afslanking, of aan het personeel van een bedrijf dat wordt overgenomen door een groter concern en een nieuwe identiteit moet vinden. Bridges geeft het voorbeeld van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.