Boeken: Managers MBA Moet Beslist Anders

HR Square 22
“Leiderschap houdt in dat men andere mensen zo ver weet te krijgen dat ze zelf goede besluiten nemen en dingen beter doen. Dat ze de positieve energie helpen vrijmaken die mensen van nature al bezitten. Effectief leiderschap is meer inspiratie dan empowerment, meer binding dan beheersing, meer voordoen dan zelf beslissen.” Zo omschrijft Mintzberg zijn visie op leidinggeven. Hij pleit voor een vorm van inspraak van ondergeschikten bij de keuze van managers omdat leiderschap pas functioneel is als het door de basis gedragen wordt. Die inspraak zou mogelijk kunnen worden via vertegenwoordigers van het personeel in de selectieprocedure. Zo komt de visie aan bod van personen die met de kandidaat hebben samengewerkt. Dat verbetert volgens Mintzberg de kwaliteit van het uiteindelijke management. Als deze vorm van participatie algemeen ingang vindt, moeten we aan de top van een onderneming niet veel MBA’ers verwachten. Toch niet in de logica van Mintzberg. Hij...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.