Boeken. Mis geen talent. Waarheen met de ‘blended workforce’?

HR Square 198
De auteurs, Marleen Deleu en Mark van Assema, zijn er rotsvast van overtuigd dat niet-traditionele arbeid zal blijven groeien. Dat is onder meer het gevolg van technologische innovaties die volop aan de gang zijn.Voor een goed (HR-)management van deze ontwikkeling is dus integraal talentbeheer aangewezen. Wat is dat? Wij citeren: “Talent voor een organisatie slaat op de geschiktheid om een taak uit te voeren. Geschiktheid omvat meerdere cruciale eigenschappen die gelijktijdig aanwezig moeten zijn: competent zijn – over de vereiste competenties beschikken. Komt ook in aanmerking: een potentiële competentie, iets wat je kan hebben maar dat ontwikkeld moet worden tot een gerealiseerd talent; een ‘cultural fit’ met de organisatie hebben – voeling hebben met de missie en visie van de organisatie; beschikbaar zijn; het vermogen hebben om snel in te werken.” Uw job? Talentmanagement dan is “binnen een organisatie bij personen hun bijzondere aanleg, kwaliteiten en ambities op een bepaald...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.