Boeken: Praktijkboek ontslag . Recente tendensen in de ontslagpraktijk.

HR Square 32
Het opzet van het boek is de werkgever en de werknemer die geconfronteerd worden met de beëindiging van een arbeidsovereenkomst concrete oplossingen aan te reiken. Qua opbouw volgt deze publicatie de vragen die de werkgever of de werknemer zich eerst moet stellen bij de eventuele beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Aan de hand van in praktische schema’s gestelde vragen zal de lezer met bepaalde mogelijkheden of verplichtingen rekening houden en andere mogelijkheden of verplichtingen die van belang zijn bij de beslissing om de arbeidsovereenkomst te beëindigen uitsluiten. Deze schema’s loodsen de lezer door allerlei ontslagproblemen en ontslagprocedures tot de precieze oplossing van het ontslagprobleem waarmee hij wordt geconfronteerd. De auteurs hebben alle recente ontslagrechtspraak bestudeerd. Uit dat voorbereidend werk, distilleren ze zeven opvallende gegevens of trends. > Correctiefactoren bij bepalen duur opzeggingstermijn bedienden Bij het bepalen van een correcte opzeggingstermijn voor de beëindiging van een arbeidsovereenkomst van een hogere bediende, komt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.