Boeken: Publiek management. Op de grens van chaos en orde.

HR Square 26
Geert Teisman is hoogleraar Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij participeert in diverse innovatienetwerken tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Van zijn hand verscheen in 1992 Complexe Besluitvorming. In dat boek probeerde hij het begrip besluitvorming eenduidig te ontleden als ‘het voorbereiden, vaststellen en uitvoeren van het besluit’. Hij moest helaas besluiten dat hét besluit in de publieke arena niet bestaat. Geen enkel besluitvormingsproces staat lang genoeg stil om een cruciaal kantelpunt tussen voorbereiding en uitvoering van een wet te hebben. Beslissingen zijn bij voorbaat gedoemd om te sneuvelen. Eens een besluit is genomen, bereiden tegenstanders een nieuw besluit voor. Macht en geldingsdrang en botsende visies zorgen dat de wetgeving nooit stilstaat. De logica van de bedrijfsefficiëntie geldt niet op het politiek toneel. Nochtans treft de politieke leiders niet alle schuld. De brede schare leidinggevenden en belanghebbenden bij deze of gene wet of praktijk vertraagt en verstoort een efficiënte organisatie...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.