Boeken: Publiek management. Op de grens van chaos en orde.

HR Square 26
Geert Teisman is hoogleraar Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij participeert in diverse innovatienetwerken tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Van zijn hand verscheen in 1992 Complexe Besluitvorming. In dat boek probeerde hij het begrip besluitvorming eenduidig te ontleden als ‘het voorbereiden, vaststellen en uitvoeren van het besluit’. Hij moest helaas besluiten dat hét besluit in de publieke arena niet bestaat. Geen enkel besluitvormingsproces staat lang genoeg stil om een cruciaal kantelpunt tussen voorbereiding en uitvoering van een wet te hebben. Beslissingen zijn bij voorbaat gedoemd om te sneuvelen. Eens een besluit is genomen, bereiden tegenstanders een nieuw besluit voor. Macht en geldingsdrang en botsende visies zorgen dat de wetgeving nooit stilstaat. De logica van de bedrijfsefficiëntie geldt niet op het politiek toneel. Nochtans treft de politieke leiders niet alle schuld. De brede schare leidinggevenden en belanghebbenden bij deze of gene wet of praktijk vertraagt en verstoort een efficiënte organisatie...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.