Boeken: Rendement van leeractiviteiten. Effect en ROI-meting van opleidingen.

HR Square 21
Helga Gielen is afgevaardigd bestuurder van HR-consulentenbureau JONAC. Ze heeft een ruime praktijkervaring als trainingmanager in grote bedrijven (Rank Xerox en JD Edwards) en in KMO’s. Luk Indesteege is directeur van VIA, dat opleidingsprojecten op maat in bedrijven organiseert. De auteurs geven bij Cevora opleidingen over de ROI van opleiding en vorming. Rendement van leeractiviteiten bulkt van de meetinstrumenten en is duidelijk gericht op snelle consumptie. Een pocketgids voor de gebruiker. De hoofdstukken zijn opgebouwd rond de vier stappen in het evaluatiedenken van Donald Kirkpatrick en het vijfde stapje, de effectieve ROI-meting die Jack Philips daar nog aan toevoegde. Verkijk u niet, de auteurs herkauwen geen oude theorieën. Ze nemen die wel als vertrekpunt. Kirkpatrick peilt op een laagste niveau van evaluatie naar de reactie bij de deelnemer, naar zijn tevredenheid over de opleiding. Een tweede stap is meten of de kennis en vaardigheden van de betrokkenen zijn toegenomen. Gielen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.