Boeken: Slagen als leidinggevende. Goed begonnen, half gewonnen.

HR Square 34
Michael Watkins is oprichter en partner van Genesis Advisers, een adviesbureau voor leiderschap en strategie, en gasthoogleraar aan het managementinstituut Insead in Fontainebleau. Voorheen was hij verbonden aan Harvard Business School en hij schreef er Slagen als leidinggevende. Lessen voor een succesvolle carrièrestap. Het boek is bestemd voor iedereen die als leidinggevende in een nieuwe werkomgeving komt of die binnen een vertrouwde omgeving op het punt staat om voor het eerst een leidende functie te vervullen. Gradaties in leiderschap, werksfeer, arbeidsomstandigheden of bedrijfscultuur kunnen voor elke patroon verschillend zijn, maar in al die mogelijke situaties en scenario’s ontwaart Watkins toch een systematiek of enkele systematische methodes: “Natuurlijk is elke overgang in detail uniek, maar vanuit een breder gezichtspunt kunnen we typen overgang onderscheiden met gemeenschappelijke kenmerken en gemeenschappelijke valkuilen. In een start-up zit een ander patroon dan in een turnaround. Bovendien zijn er algemeen geldende principes, zoals bijvoorbeeld vroege overwinningen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.