Boeken: Slagen als leidinggevende. Goed begonnen, half gewonnen.

HR Square 34
Michael Watkins is oprichter en partner van Genesis Advisers, een adviesbureau voor leiderschap en strategie, en gasthoogleraar aan het managementinstituut Insead in Fontainebleau. Voorheen was hij verbonden aan Harvard Business School en hij schreef er Slagen als leidinggevende. Lessen voor een succesvolle carrièrestap. Het boek is bestemd voor iedereen die als leidinggevende in een nieuwe werkomgeving komt of die binnen een vertrouwde omgeving op het punt staat om voor het eerst een leidende functie te vervullen. Gradaties in leiderschap, werksfeer, arbeidsomstandigheden of bedrijfscultuur kunnen voor elke patroon verschillend zijn, maar in al die mogelijke situaties en scenario’s ontwaart Watkins toch een systematiek of enkele systematische methodes: “Natuurlijk is elke overgang in detail uniek, maar vanuit een breder gezichtspunt kunnen we typen overgang onderscheiden met gemeenschappelijke kenmerken en gemeenschappelijke valkuilen. In een start-up zit een ander patroon dan in een turnaround. Bovendien zijn er algemeen geldende principes, zoals bijvoorbeeld vroege overwinningen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.