Boeken: Strategisch management. Wonderlijk woordenboek voor de weldenkende manager

HR Square 26
Professor René ten Bos is filosoof en als hoogleraar verbonden aan de Nijmegen School of Management. Hij is ook medewerker van Schouten & Nelissen. Ruud Kaulingfreks is filosoof en socioloog aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. De auteurs schreven in 1991 De hygiënemachine. Kanttekeningen bij cultuur, organisatie en management. In hun nieuwe boek, Stra. Een wonderlijk woordenboek voor de weldenkende manager, uiten ze hun afkeer voor een strategisch management dat beweert een bedrijf in zeven stappen te kunnen veranderen, dat denkt alle koppen in één richting te krijgen. Ze hekelen de zinloze obsessie waarmee strategische managers met audits, protocollen en andere vormen van “nepcontrole”, een cultuurverandering in goede banen willen leiden. Ten Bos en Kaulingfreks geloven niet in simpele modellen: “De gelijkvormigheid waartoe strategisch management aanleiding geeft, is misschien wel het grootste probleem. Miskend wordt de verscheidenheid van organisaties en van mensen die er werken, miskend wordt dat aan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.