Boeken. ‘The only way is up’. Weerbaarheid en wendbaarheid in het bedrijf en op de berg

HR Square 187
Tijdens zijn beklimming van de Manaslu, 8163 meter hoog in Nepal, viel de Belg Wim Smets in een gletsjerscheur. Het was een rampzalige tijd op de flanken van de op zeven na hoogste berg ter wereld. Een gigantische lawine vaagde twee kampen weg, waarbij twaalf klimmers de dood vonden. Zeven dagen later slaagde Smets er alsnog in de top te bereiken, nota bene met een gebroken enkel, maar dat kwam hij pas weken nadien te weten toen hij al veilig en wel in een Belgisch hospitaal onderzocht werd. Bij zijn val in de gletsjer kwam hij vier meter lager op een ijsblok terecht. Andere klimmers hesen hem naar boven en hij kon verder, zij het met een pijnlijke enkel, die hem langer dan gewild in het basiskamp hield. Dat hij alsnog de top haalde én ook heelhuids kon afdalen, schrijft hij toe aan zijn risico-inschatting en een plan B, dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.