Boeken: Twee keer diversiteit/Verschil moet er zijn

HR Square 56
In Verschil moet er zijn reikt Grethe van Geffen de middelen aan voor het opstellen van een structureel diversiteitsbeleid aan de hand van kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement. De auteur heeft het over “het optimaal benutten van álle verschillende talenten van individuele werknemers ten behoeve van dienstverlening, winst en/of resultaten van de organisatie. Het onderbenutten van deze talenten gebeurt vooral (maar niet uitsluitend) in relatie tot de factoren geslacht, leeftijd, etnische herkomst en arbeidshandicap.” Om tot een efficiënt diversiteitsbeleid te komen, stelt Van Geffen tien kritische succesfactoren centraal: Visie en verandermanagement 1. Heldere visie op diversiteit en diversiteitsmanagement in relatie tot de bedrijfsvisie (economisch en sociaal). 2. Het bestaan van of kunnen sturen naar een organisatiecultuur getypeerd door veranderingsbeleid en openheid voor divers gedrag en denkwijzen. 3. Het zichtbaar kunnen maken van de meerwaarde van diversiteit tegenover klanten en relaties. 4. Draagvlak en betrokkenheid van directie en management, zodat nut en...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.