Boeken: Voor de verandering. Laat weerstand (tijdelijk) toe.

HR Square 23
Economist en psycholoog Paul Kloosterboer coacht leidinggevenden en professionals bij organisatieveranderingen. Hij is een frequent spreker en dagvoorzitter op congressen en seminaries. Hij won in 2004 de Professionele Publicatie Prijs en werd voor dit boek, ‘Voor de verandering’, genomineerd voor de Management Essayprijs. Hij is sinds 1992 partner van CORDES Organisatie Advies en Ontwikkeling in Amsterdam. Kloosterboers nominatie hoeft niet te verbazen. De opbouw van zijn boek is logisch en inzichtelijk, de schrijfstijl is helder, de benadering praktijkgericht. De auteur geeft eerst ‘veranderprincipes’ die geldig zijn voor elke verandermanager en binnen elke onderneming die aspecten van haar beleid wijzigt of het roer drastisch omgooit. Via testvragen komt de lezer-manager er achter of hij die principes volgt. Panikeer niet bij een slechte uitslag: dat blijkt normaal te zijn. Het draait niet om punten. De praktische tests moeten veeleer duidelijk maken (1) voor welk soort verandering u staat en welke aanpak daar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.