Boeken: Waar rook is, is vuur

HR Square 33
Joris De Wortelaer is als human resource manager binnen de ING Group verantwoordelijk voor het sociaal recht binnen de regio Zuid-West-Europa en is assistent aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is consultant en regelmatig publicist over sociaal recht. In de gekende Kluwer-formule licht hij kort en krachtig toe, met heldere voorbeelden, wat kan en niet kan op het vlak van roken in de onderneming. Hij waarschuwt wel voor een klopjacht op rokers. Met hun gevoeligheden moet de werkgever ook rekening houden. De Wortelaer bespreekt het Koninklijk Besluit van 19 januari 2005, waarin het inhoudsloze ‘hoffelijkheidsbeleid’, dat tevergeefs rekende op de goodwill van de roker, vervangen wordt door een “moedig” (dixit De Wortelaer) ‘recht op een rookvrije werkplaats’, dat inging op 1 januari 2006. Dat kan u lezen als een rookverbod op het werk, behalve in daartoe bestemde bedrijfsruimtes. De werkgever kan met zelfgekozen verbodsbepalingen redelijk ver...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.