Boeken: Weg met al die managementlagen

HR Square 104
Weg met al die managementlagen – zo luidt het devies van de bekende Nederlandse professor Economie Arnold Heertje. “Wat we nu nieuw construeren, moet veel beter voorzien in de behoeften van mensen, het moet veel beter georganiseerd worden en we moeten ons realiseren dat het uiteindelijk gaat om coördinatie.” Vooral op dat laatste gebied is Heertje pessimistisch: hij heeft het over “een intellectueel tekort, waardoor we problemen niet aankunnen en grote projecten mislukken of volledig ontsporen.” Het gaat daarbij “niet langer meer om het monopoliseren van kennis, maar om het mobiliseren daarvan. Daar is een nieuwe generatie voor nodig en, eerlijk gezegd, snappen vrouwen dat gemiddeld beter dan mannen.” Heertje maakt die opmerking in ‘Fit – Verbeter de conditie van uw organisatie’, het boek waarin Esther-Mirjam Sent (hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen) diverse bedrijfscases van veranderingsprocessen analyseert, aangevuld met interviews met CEO’s en bijdragen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.