Boeken. Wendbaar leiderschap’. Heeft HR nog een reden van bestaan?

HR Square 165
“Het lijdt geen twijfel dat menselijk kapitaal vandaag nog belangrijker is dan vroeger, toen HR-departementen als paddenstoelen uit de grond rezen. En toch werkt het niet meer als vroeger en dreigt HR op de achtergrond te verdwijnen.” Die waarschuwing stamt van de Vlaamse consultant Els De Geyter, die ze meegeeft in de uitgesponnen epiloog van haar boek ‘Wendbaar leiderschap’. Deze conclusie volgt de logica van haar voorafgaande betoog, waarin ze vooral het belang van de bedrijfscultuur beklemtoont. Zoals een klassiek strak leiderschap niet langer geschikt is in de huidige complexe bedrijfswereld met zijn turbulente buien en disruptieve stormen, zo is een ‘old school’ HR niet langer adequaat. Met ‘old school’ verwijst De Geyter naar een HR-structuur die we nog altijd in (zeer) veel bedrijven aantreffen: HR heeft een afdeling voor het beheer van de lonen en extralegale voordelen, eentje voor rekrutering en selectie, voor performance management en voor opleiding. Dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.