Boeken‘Zebra-management’

HR Square 188
Zebra’s kunnen hun oren in elke mogelijke richting draaien. Ze moeten ook wel een goed gehoor hebben om leeuwen en andere belagers tijdig op te merken. Het belang van een excellent gehoor speelt ook een cruciale rol voor managers, vindt Tim Claes. “Als manager ben je maar op je best als je goed kunt luisteren. Luisteren naar de verzuchtingen van je klanten en leveranciers, maar natuurlijk ook – en vooral – naar je medewerkers. Maar luisteren is ook meer. Soms moet je tussen de lijnen kunnen lezen of de ‘gelaagdheid’ van een boodschap kunnen vatten.”Claes, die zelf al zo’n 20 jaar managementervaring op de teller heeft (onder andere bij Axias, Real Software, RealDolmen, Idea en Astadia), schrijft het in ‘Zebra-management – Verdien je strepen als manager’. Het is even zoeken naar de juiste weg om helemaal op te gaan in het boek, maar geloof me, dat komt wel. De handelsingenieur...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.