Boring twenties

HR Square 208 (januari-februari 2022)
Laat ons beginnen met het goede nieuws. 2021 was in geen opzicht te vergelijken met 2020. De horeca-, cultuur- en evenementensector nagelaten, gingen er geen sectoren meer op slot. De eerste maanden waren aarzelend, maar onder impuls van een goed draaiende vaccinatiecampagne in het voorjaar en de zomer namen veel mensen de draad van het maatschappelijke leven terug op. De economische cijfers waren hoopvol en werden steeds rooskleuriger: gerenommeerde instanties voorspellen zelfs een economische groei tussen 5,7 procent en 6 procent in 2021, na een krimp van de economie van 5,7 procent in 2020. Dat betekent dat we op één jaar tijd de economische schade van 2020 hebben opgehaald. In 2023 zouden we economisch bekeken zelfs al het groeipad van vóór de coronacrisis bereiken. De Belgische bedrijven herstelden zich goed. Van een faillissementsgolf is bijlange geen sprake. De werkloosheidsgraad daalde. Woorden als ‘vacaturegraad’ werden zelfs terug bon-ton in de zomer...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.