Burn-out: Team en leidinggevende verantwoordelijk voor gezondheid medewerker.

HR Square 52
Burn-out slaat steeds vaker toe. Door het ingrijpende en langdurige karakter is het voor de medewerker en zijn omgeving een persoonlijk drama. Burn-out gaat immers gepaard met een brede waaier aan fysieke en psychische klachten en met een lange hersteltijd. Tegelijkertijd is het een zware economische kostenpost. Werkgevers moeten rekening houden met uitval en verlies van productiviteit gedurende een lange periode. Bovendien blijkt dat de medewerkers met een burn-out vaak tot de beste krachten behoren. Wat is er aan de hand? Burn-out is geen gedefinieerd ziektebeeld, wel een syndroom. De term verwijst naar een uiterste vorm van overspannenheid, een gevolg van het niet adequaat omgaan met stress over een langere tijdsspanne. Hoewel de symptomen ervan vaak overeenkomen met die van pure uitputting, zijn het twee verschillende aandoeningen. Wie uitgeput is, heeft de vermoeidheidsgrens overschreden. Met voldoende rust voelt men zich meestal snel beter, wat niet het geval is wanneer men...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.