Business outplacement: Outplacement staat voor nieuwe uitdagingen. “Vraag is wat er nog aangeboden kan worden voor een lage prijs”

HR Square 61
Zowel in 2006 als in 2007 tekende de outplacementsector een forse groei op. Het aantal begeleide personen steeg vorig jaar met 72 procent. Ook dit jaar zit de vraag naar outplacementbegeleiding in de lift. De financiële crisis en de daaruit volgende conjuncturele terugval maken ongetwijfeld ook van 2009 een succesjaar voor outplacement. “De grote uitdaging is dat die snelle expansie niet ten koste gaat van de kwaliteit”, merkt François Van Vyve op, voorzitter van de sectorvereniging Federgon Outplacement. “Zo’n 80 procent van de begeleide personen hebben binnen de zes maanden een nieuwe kwalitatieve baan. Bij een verzwakkende arbeidsmarkt wordt het moeilijker en duurder om dat streefdoel te behalen. De instroom van kandidaten stijgt, maar het aantal arbeidsplaatsen daalt. De kostprijs is gebaseerd op de gemiddelde duur van een outplacementbegeleiding. Het valt dus af te wachten of de prijs in de toekomst nog juist zit.” Prijs daalt De tarieven staan nu...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.