CAERSLICHT – Bore-out: gniffelen of griezelen?

164
In dit nieuwe academiejaar betekent maandag HR-avond voor mijn internationale studenten. Het leuke aan doceren, en zeker over de wondere wereld van HR, is dat je hen kan uitdagen met schijnbaar eenvoudige dingen en hen daarmee aan het denken kan zetten. Het klaslokaal zit vol, iedereen is attent. “We moeten mensen een job geven op hun niveau”, vertel ik, terwijl ik een omgekeerde U-curve op het bord teken. Geknik alom. “Want als we een werknemer een job geven die te moeilijk voor hem is, faalt hij.” Een vraag naar hun interesse om zo meteen hersenchirurgie uit te voeren op een echte patiënt doet al te kritische ideeën meteen teniet. “Maar ook wanneer de job te makkelijk is, zal de werknemer slecht presteren. Door een gebrek aan uitdaging.” Iedereen gaat weer volmondig akkoord. Tijd voor een knuppel in het hoenderhok. “En dus moeten bedrijven opletten dat ze geen overgekwalificeerde werknemers aanwerven.”...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.