Caerslicht. De kassierster die nooit glimlacht

HR Square 178
In 1998 schreef Beverly Kaye een interessant artikel over herstructureringen, waarbij ze de betrokkenen opdeelde in drie categorieën. Vooreerst zijn er de HOBBO’s, wat staat voor ‘Hanging On But Bummed Out’, de werknemers die de herstructurering overleven maar emotioneel geraakt worden. Zij geloofden in een levenslange tewerkstelling, die nu op de helling wordt gezet. Zij verliezen bovendien enkele bevriende collega’s, moeten nieuwe taken uitvoeren en lijken na de herstructurering in een geheel andere organisatie te zijn beland waarmee ze zich niet meteen meer identificeren. Deze HOBBO’s zien we veelal in de eerste uren en dagen in de media verschijnen, zij aan zij met de werknemers die daadwerkelijk hun baan verliezen. Zij willen uiting geven aan hun gevoel van onrechtvaardigheid en emotionele schade, waarbij de media hen zullen steunen en het drama erkennen. Ze hopen dan ook dat het management de goede relatie zal herstellen en opnieuw een goed werkklimaat voor...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.