CAERSLICHT. Nieuwe vorm van afpersing: doneer mij vakantiedagen

HR Square 160
U heeft het vast ook al gemerkt. Telkens wanneer Kris Peeters nieuwe voorstellen over ‘werkbaar werk’ lanceert, verhoogt meteen de nervositeit op de sociale media en worden de messen geslepen om de voorstellen naadloos te fileren of kordaat dood te steken. Ook deze keer was het prijs. Het voorstel van minister Peeters om het voor werknemers mogelijk te maken om vakantiedagen weg te schenken, werd meteen een trending topic op Twitter. Nochtans is dat idee niet zo revolutionair. Denken we bijvoorbeeld maar aan een situatie waarin een werknemer zich een dag ziek meldt en de collega’s zijn taken die dag overnemen. Aangezien dezelfde economische waarde gecreëerd is, kan de organisatie de zieke werknemer toch gewoon uitbetalen. Of denken we aan een onderneming waar de keuze heerst tussen 10 mensen ontslaan en 90 mensen voltijds behouden, ofwel niemand ontslaan en allemaal 80 procent gaan werken. We doneren in dat geval geen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.