Caerslicht. Phil moet niet in een fles plassen

HR Square 183
Je kan er vanop aan dat de sociale media in het begin van september een hele dag vol staan met foto’s van vrolijke kinderen die de vakantie schijnbaar beu zijn en enthousiast terug naar school stappen. Op de tweede schooldag blijken die foto’s heel wat minder courant, waardoor je zou kunnen vermoeden dat scholen ietwat te hoge verwachtingen creëren over hun vermakelijkheid. Dat lijkt naadloos aan te sluiten bij een artikel in De Standaard over de sociale-mediastrategie van Amazon. Enkele journalisten ontdekten dat Amazon zijn werknemers betaalt om met extreem positieve tweets weerstand te bieden aan de negatieve boodschappen die uit Amazon’s distributiecentra komen. De werknemers zouden er zelfs in flessen moeten plassen omdat de productiebanden (en de bazen) hen geen tijd laten om even naar het toilet te gaan. De ambassadeur… We plaatsen dit even in perspectief. Amazon was midden augustus een slordige 980 miljard dollar waard en stelt...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.