CAERSLICHT. ’t Is gebeurd: de 30 urenweek wordt algemeen

HR Square 159
Sneller dan de immer hippe Zweden De viervijfde regeling is vooral een zegen als de job ophoudt wanneer je het werk verlaat. Denken we maar aan een callcenter waarbij je de telefoons afwerkt tijdens de werkuren, maar je taken door iemand anders overgenomen worden op je vrije dag. Die vrije dag is dan ook echt een vrije dag. Helemaal anders ligt het wanneer het werk zich blijft opstapelen tijdens je afwezigheid. Hoewel de werkgever het vrijgekomen budget aan een deeltijdse vervanger kan besteden, claimen veel mensen dat ze nog steeds hetzelfde werk verzetten. Nu dan wel op vier dagen in plaats van vijf en voor minder loon. Jouw vrije dag maakt dus beslist ook de baas blij.Toch maakt de vrijgekomen tijd alles goed. Werknemers in de viervijfde regeling hebben ongetwijfeld de weg vrijgemaakt voor de 30 urenweek. Wat nu wordt toegeschreven aan de hippe vooruitstrevende Zweden, weten zij al lang:...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.