CALEIDOSCOOP 168. Nieuws uit de ruime HR-wereld

HR Square 168
I. Lynda Gratton wijst op drie nieuwe HR-uitdagingen Managementgoeroe Lynda Gratton, hoogleraar aan de London Business School en één van de invloedrijkste HR-managementdenkers, merkt drie nieuwe, belangrijke uitdagingen voor HR op. Onder druk van de talloze technologische ontwikkelingen ondergaat talentmanagement allerhande wijzigingen. Technologie verandert, bijvoorbeeld, de manier van werven, automatiseert bepaalde rollen en maakt andere analyses mogelijk. Dat merkt Lynda Gratton op in het Britse HR Magazine.De technologie verandert ook gewoon de manier van werken en organiseren, terwijl we nog helemaal niet weten waar het naartoe gaat met dat werk en welke impact de technologie zal hebben op de tewerkstellingscijfers. “We weten alleen dat talent onderhevig is aan transitie”, aldus Gratton, die daaruit drie drastische uitdagingen voor HR ziet opkomen. 1. Help, het middensegment verdwijnt Door automatisering, employee selfservices, online-werving en zeker ook door outsourcing verdwijnen vele banen in het middensegment van de HR-afdeling. Dat is nu juist het niveau...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.