CALEIDOSCOOP 172. Nieuws uit de ruime HR-wereld gesprokkeld door Lars De Decker

HR Square 172
Flexibiliteit zorgt voor inefficiëntie, zet dus in op routine Het is meer dan ooit een trend om saaie routines te mijden. Onder andere door de komst van de millennials worden meer en meer oude werkgewoontes doorbroken. De flexibiliteit breekt met de komst van ‘het nieuwe werken’ radicaal door. Nochtans heeft al die keuzevrijheid ook een minder positieve kant. Mensen zijn niet bepaald goed in het nemen van beslissingen, een probleem dat onder meer veroorzaakt wordt door de enorme stroom aan informatie waar we ons dagelijks moeten doorworstelen. We worden gebombardeerd met meer dan 54.000 woorden, 443 minuten video, of een continue stroom van 12 uur informatie elke dag. Wat is daarvan interessant en wat niet?Bovendien worden we gemiddeld zo’n 56 keer per dag onderbroken en spenderen we in totaal 2 uur per dag aan het terugwinnen van deze afleidingen. Zelfs onze meest luie dagen zitten boordenvol onnodige informatie – en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.