Caleidoscoop

HR Square 184
Een microchip inplanten bij werknemers? In het Verenigd Koninkrijk liggen vakbonden niet zozeer wakker van de Brexit, wel van plannen van enkele Britse bedrijven om bij hun werknemers een microchip ter grootte van een rijstkorrel in te planten. Begin deze week sloeg de vakbondskoepel Trades Union Congress (TUC) groot alarm over de wens van verscheidene Britse bedrijven om bij hun werknemers een microchip in te planten. De microchip, zo groot als een rijstkorrel, zou worden ingeplant tussen duim en wijsvinger. Naar verluidt zouden vooral financiële en juridische dienstverleners en de hoogwaardige maakindustrie interesse hebben in onderhuidse microchips.De leveranciers van dergelijke chips beklemtonen het gebruiksgemak en presenteren hen ook als extra ondersteuning voor medewerkers met een handicap. De chip vervangt onder meer toegangsbadges. Even zwaaien met je hand en de deur gaat open of je kan inloggen op je computer.De Britse vakbond wijst vooral op de verregaande controlemogelijkheden van werkgevers en...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.