Caleidoscoop

HR Square 185
‘Live’ docent zorgt voor betere resultaten dan online-collega Studenten die les volgen in een zaal én met een docent discussiëren, halen betere resultaten dan na online-sessies en -chats. Studenten die een vak volgen in de collegezaal, steken daarvan meer op dan studenten die hetzelfde vak online volgen. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van Rutgers University. Ze publiceerden erover in The Journal of General Psychology.Universiteiten hebben de afgelopen jaren massaal ingezet op digitaal lesgeven, maar dit soort onderwijs lijkt dus minder effectief dan reguliere colleges, waarbij docent en student zich in dezelfde ruimte bevinden, ook als het lesmateriaal volledig identiek is.De psychologen gebruikten voor hun onderzoek een collegereeks die werd gegeven aan 40 studenten. Ze deelden de groep in tweeën. Deze groepen kregen om de beurt een college in een zaal, waarbij met de docent gediscussieerd kon worden, en een college online, waarbij met de docent kon worden gechat via...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.