CALEIDOSCOOP

HR Square 156
Bent u klaar voor een ‘high-impact HR’? Volgens een nieuw onderzoek met spectaculaire bevindingen maakt een businessgericht HR echt wel het verschil. De sleutelfiguur in zo’n ‘high-impact HR’ is de HR-businesspartner. Nieuwe inzichten uit een Bersin by Deloitte-onderzoek vragen meer aandacht te besteden aan de HR-medewerkers die dicht bij de business staan, met name de HR-businesspartners. Door het verbeteren en uitbreiden van hun vaardigheden, kan de HR-afdeling meer waarde en relevantie krijgen. De HR-businesspartner moet verantwoordelijk zijn voor het zo snel mogelijk oplossen van problemen en het inbrengen van andere onderdelen van HR. Hij moet: Werken met de lijnmanagers om een grondige kennis van het bedrijfsleven op te bouwen. Business-strategieën in mensgerichte initiatieven vertalen. Programma’s ontwikkelen om businessgerichte noden aan te kaarten binnen ‘gemeenschappen van expertise’. Harmonisatie creëren in de manier waarop HR wordt overgebracht op de business. Deze uitdagingen vergen een goed gecoördineerd, businessgericht HR-model: een ‘high-impact HR’. Het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.