CALEIDOSCOOP

HR Square 157
Waarom vrouwen niet solliciteren voor een job tenzij ze 100 procent gekwalificeerd zijn  In tegenstelling tot mannen, solliciteren vrouwen slechts wanneer ze helemaal gekwalificeerd zijn. Vaak wordt een gebrek aan vrouwelijke zelfverzekerdheid als mogelijke verklaring aangehaald, al blijkt eerbied voor regels een groter struikelblok te vormen.  Ongetwijfeld hebt u al eens gehoord van de volgende statistiek: mannen solliciteren voor een job wanneer ze 60 procent gekwalificeerd zijn, vrouwen slechts wanneer ze alle kwalificaties bezitten. Die cijfers stammen uit een intern rapport van Hewlett-Packard en worden meestal gebruikt om aan te tonen dat vrouwen meer zelfvertrouwen moeten hebben. Harvard Business Review stond sceptisch tegenover deze verklaring en vroeg duizend mannen en vrouwen: “Als u besloot om niet te solliciteren voor een job waarvoor u niet alle kwalificaties bezat, waarom nam u die beslissing?” Zelfverzekerdheid bleek zowel bij mannen als vrouwen geen heikel punt te zijn: “Ik dacht dat ik de job...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.